lørdag den 3. september 2011

Godkendelse af Stevia som sødemiddel på vej


EU forventer at have en godkendekse af sødemidlet Steviosid, udviklet fra Stevia, på plads i løbet af 4. kvartal af 2011.

Det kan du læse mere om her

Det bliver spændende at se hvilke nye produkter vi kommer til at se på markedet til næste år, når Stevia gør sit indtog på det danske marked.

Selvom det "nye" sødemiddel er naturligt og man isolerer sødmen i sødemidlet er det ikke helt muligt at fjerne bismagen fra urten. Så når det steviosid bliver en naturlig del af de danske produkter vil jeg anbefale at man lige vender pakken om og kigger på varedeklerationen.

Det kan jo være nok så flot at der foran på pakken står "indeholder kun naturligt sødemiddel" hvis produktet herefter er proppet med kunstige aromaer for at sløre bismagen af Stevia. Så kære forbruger vær nysgerrig og vågen når du vælger dine produkter i handlen.

Når det er sagt så glæder jeg mig som et lille barn til at se hvad godkendelsen af Stevia kommer til at betyde.

Nye produkter, gamle produkter men nu med et sundere alternativ til sukker og aspartam, større og sundere udvalg af fødevarer til diabetikere (og overvægtige).

Og hvordan vil det gå for daniscos aktier?
Og hvad med børnenes indlæringsevner (når de nu ikke får alt det sukker)?
Og hvad med bagerbutikkerne mon de hopper med på vognen?

Tænk at sådan en lille grøn plante kan have indflydelse på så utrolig mange ting.

Jeg tror næppe at stevia er nok til at knække fedmekurven, men det er helt klart et skridt i den rigtige retning.

Hvor bliver det altså bare spændende...
Hvad kan du forestille dig at sådan en lille plante kan gøre for vores samfund?

3 kommentarer:

Jeg vil blive utrolig glad, hvis du skriver en lille kommentar, store som små, korte som lange, tykke som tynde... en kommentar på min blog gør mig i rigtig godt humør også selvom det blot er en lille én... 1000 1000 tak :)