lørdag den 28. april 2012

Ny bog om Stevia


Til alle steviafans er der det nu spændende nyt
Forlaget Sphinx har udgivet en bog om planten og sødemidlet stevia.
Bogen indeholder såvel baggrundsviden om planten og en del opskrifter.
Her er hvad forlaget skriver på deres hjemmeside:

Barbara Simonsohn
Stevia
Syndigt sød men kernesund - Alternativet til sukker og sødemidler
Stevia er den søde nydelse uden dårlig samvittighed og dermed et ægte alternativ til sukker og sødestoffer. Stevia er en plante, der oprindelig stammer fra Colombia. Den søder uden kalorier, har ingen bivirkninger og giver vigtige mineraler og vitaminer til styrkelse af immunsystemet. Derfor er Stevia også ideel ved overvægt, diabetes og neurodermitis. De lande, der har haft godkendt Stevia i årtier, har kun de bedste erfaringer. Stevia er et kaloriefrit, naturligt sødemiddel velegnet til diabetikere og til alle, der vil tabe sig og leve sundere. Især for børn, der endnu mere end de voksne er udsat for et for højt sukkerforbrug, er Stevia ideelt, idet det heller ikke skader tænderne. I Japan er nu mere end 40 procent af de anvendte sødestoffer Stevia-produkter. Bogen giver detaljerede oplysninger om historie, forskning, medicin og brug af erfaringerne i andre lande, men den rummer også en opskriftsamling, der viser læseren, hvordan det er muligt at anvende Stevia i den daglige madlavning. Sødestoffet i Stevia er for nylig blevet godkendt som levnedsmiddel i EU, og Stevia-produkter kan nu frit sælges i Danmark. Denne bog imødekommer et voksende behov for oplysning om Stevia og Stevia-produkter og rummer en mængde opskrifter og værdifulde tips.
Bogen kan bestilles hos den lokale boghandler

Jeg er overbevist om at det ikke bliver den sidste bog vi kommer til at se i de danske boghandlere. Man kan jo håbe at vi om 50 år har stevia som en naturlig del af hverdagen i stedet for det hvid kaloriefyldte sukker.

1 kommentar:

  1. Den bog skal jeg da have købt!
    Jeg håber ligesom dig, at man får øjnene op for denne plante!

    SvarSlet

Jeg vil blive utrolig glad, hvis du skriver en lille kommentar, store som små, korte som lange, tykke som tynde... en kommentar på min blog gør mig i rigtig godt humør også selvom det blot er en lille én... 1000 1000 tak :)