lørdag den 17. marts 2012
Første forsøg med hjemmelavet sukkerfri is
Første forsøg med at lave is, gik som forventet. Den blev krystalliseret.
Det kunne sikker have været reddet ved at bruge en ismaskine, men sådan en har jeg ikke.
-Eller ved at røre i det med jævne mellemrum ind til det er frosset, men det gider jeg ikke :)
Normalt når jeg laver flødeis er det:
3 dl. æggeblommer
3-4 l. piskefløde
500 g. flormelis
+ vaniljesukker og andet smag
Denne gang var det:
2 æggeblommer
2 dl. fløde
En anelse stevia maxsød
2 tsk kakaopulver
et lille drys vaniljepulver
Æggeblommer, stevia og kakaopulver piskes grundigt
Fløde piskes til piskeriset trækker spor i fløden
Vend det hele forsigtigt sammen.
Som sagt så blev det krystalliseret... men smagen var okay :)
en lille sjat alkohol ville evt. kunne have afhjulpet problemet med krystalliseringen.. men det har jeg dog ikke forsøgt.
Hvis du tænker at det må du prøve, så vær obs på at det er nemmere at komme meget lidt stevia i og efterfølgende komme mere i hvis ikke det var nok, end det er at fjerne den ekstrem søde smag, hvis du kommer for meget i :)
Har du en ismaskine, så håber jeg du får lyst til at prøve og dele oplevelsen i en kommentar :)
Etiketter:
is,
opskrift,
Sødemiddel
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
lyder spændende, men er vaniliepulver ikke lavet af sukker ?
SvarSletHejsa.
SletUrtekram har lavet et vaniljepulver uden sukker. Det er den rene vanilje der er tørret og stødt til pulver.
Du kan finde det i supermarkederne, for det meste sammen med det almindelige vaniljesukker og andre bageartikler.
Vaniljesukker er jo blot vaniljepulver der er blandet med flormelis.
Så du kan nemt lavet dit eget vaniljesukker af flormelis eller evt. af sukrin, for at få en kaloriefri udgave, hvis du ønsker det.