onsdag den 29. februar 2012

Stevia kan nu købes som sødemiddel i Danmark



Det har nu efterhånden været muligt at købe Stevia som sødemiddel i Danmark i et stykke tid.
Selvom bloggen her hovedsageligt har beskæftiget sig med planten stevia, vil jeg prøve det nye sødemiddel af og det kommer sikkert til at få sin plads her på bloggen på lige fod med planten.

I skrivende stund er planten ikke fødevaregodkendt i Danmark i modsætning til selve detraffinerede sødemiddel.

I lighed med alle andre sødemidler på markedet er stevia hamrende dyrt i forhold til sukker. Når man sammenligner kilopris.
20 g. kan købes for ca. 120 kroner.
Sammenligner man sødme, så vil det svare til ca. 6 kilo sukker for 120 kroner eller ca. 20 kroner kiloet (i sukkersmag).

Stevia er oplagt at bruge hvis man er diabetiker. Det påvirker ikke blodsukkeret og tilfører ikke kroppen energi.

Diabetesforeningen har bragt en artikel i deres magasin om sødemidlet.
Der er en udmærket vejledning i hvilke produkter man skal vælge og hvad man skal være opmærksom på når man vælger mærket af stevia sødemidlet.
Du finder artiklen ved at klikke her

god læselyst

1 kommentar:

  1. Stevia har sine udfordringer når det skal bruges i hjemmet. Firmaet Scagro A/S har udviklet Steviazero Combi som er skabt til at anvende til at fremstille brød,kager,desserter,is,marmeladerog meget andet.Ideen er at man kan bruge alle opskrifter og bare erstatte sukkerdelen 1:1 produktet giver ingen glykæmisk påvirkning og indeholder 1/4 del kalorier end sukker

    SvarSlet

Jeg vil blive utrolig glad, hvis du skriver en lille kommentar, store som små, korte som lange, tykke som tynde... en kommentar på min blog gør mig i rigtig godt humør også selvom det blot er en lille én... 1000 1000 tak :)