søndag den 6. maj 2012

Lakridscreme... Hvad kan man bruge det til?



Jeg har stadig en sjat fromage frais tilbage i køleskabet, som nok ender i en en gang bagværk.
Men tænkte lige at jeg kunne eksperimentere lidt med det.
Så det blev til en lakridscreme.

Jeg ved dog ikke helt hvad jeg skal bruge den til.
Cremen smager godt nok i sig selv, men selvfølgelig en del af lakrids.
måske det kan bruges til pandekager, æblestykker eller til kage? Forslag og eventuelle egne erfaringer modtages gerne :)

Her er opskriften:

100 g. fromage frais
½ tsk. engelsk lakridspulver
et lille nip Stevia max sød (OBS! brug meget lidt!)

fredag den 4. maj 2012

Glutenfri chokoladekage og steviasødet råcreme



Uhm... eftermiddagskaffen bød på chokoladekage med råcreme... Ikke en af dem vi henter hos bageren, men en jeg har bikset sammen i køkket med børnene.

Jeg faldt over frk. Sveskes blog og måtte lige teste kagen.
Der er et par småændringer i forhold til hendes kage, men det udelukkende af indkøbsmæssige årsager.

Som tilbehør måtte jeg forsøge mig med råcreme fra fri fantasi, selvfølgelig sødet med Stevia Max Sød.

Det blev en lækker sag uden raffineret sukker, uden hvedemel eller andre kilder til gluten og alligevel dejligt tilfredsstillende for den søde tand.

Her får i opskrifterne på chokoladekagen og råcremen:

Chokoladekage:

200 g. mandler
400 g. soltørrede dadler
6 spsk. olie
1/4 tsk. vaniljepulver
2 tsk. kanel
5 spsk. kakao
1 moden banan
1 knsp. salt (eller mindre)
6 æg
saft fra 1 lime

-og en god foodprocessor + 1 springform

Mandler kværnes i foodprocessor til det bliver så lunt at det klumper sammen.
Dadlerne deles i mindre stykker og kværnes sammen med mandlerne til en ensartet masse
Tilsæt olie, kakao, kanel. vaniljepulver, bananen og salt
Tænd for foodprocessoren og lad den køre det hele sammen
Tilsæt 1 æg af gangen og rør videre i foodprocessoren

Smør springformen med et tyndt lag olie og hæld dejen her i.

Bag mit i ovnen ved 160 grader i 45 minutter (de sidste 15 min med stanniol over)
Pres limesaft ud over lidt tid inden kagen serveres.

Råcreme:

200 g. fromage frais
1/4 tsk. vaniljepulver
1 knsp. stevia max sød (eller mindre, smag dig frem)

Pisk det hele godt sammen og server til kagen evt. sammen med friske bær.

Velbekomme.




Koldskålstid... Denne gang 100% sukkerfri!



Jaaa.. så lykkedes det... (ikke at det kræve de store kokkehuer at lave koldskål... jeg skulle bare lige købe ind igen)
Jeg gav mig i kast med koldskål uden sukker.

Opskriften får i her:


1 l. tykmælk
1 l. kærnemælk
2 spsk. agavenektar
1/4 tsk. stevia max sød (kom lidt i af gangen og stop inden, hvis det er sødt nok)
1/2 tsk. vaniljepulver

Røre røre røre
og spise! :)
Uhm...

Kan du lide at bageknækbrød? Så er de helt sikkert et hit i koldskål... kvas dem til halvstore krummer og drys dem i dit koldskål :)

Søger du flere inspirerende opskrifter både med og uden stevia, så har jeg en del til at ligge på valo.dk